Продукти:
250 г. брашно
125 г. краве масло
1 яйце
за плънката:
2 шепи сушена коприва
1/4 гл. лук
1 сушена чушка
200 мл. сметана
3 яйца
1 ск. чесън
100 г. бекон
200 г. сирене горгонзола
краве сирене
Приготвяне:
- От брашното, кравето масло и яйцето се замесва тесто.
- Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник, докато се стегне.
- За приготвяне на плънката копривата се сварява със сушената чушка и нарязания на едро лук.
- След това се прецеждат много добре и се пасират.
- Бекона се нарязва на кубчета и се запържва в малко мазнина, докато се зачерви.
- В купа се смесват разбитите яйца, сметаната, бекона, копривата, натрошеното сирене, настърганата скилидка чесън и сол на вкус.
- Тестото се разточва и се слага в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма с диаметър 26 см.
- Пече се в предварително загряна 220°С фурна около 10 минути.
- След това се изважда, изсипва се сместа за плънката и се пече до готовност.

Няма коментари:
Публикуване на коментар