сряда, 19 ноември 2025 г.

Киш с коприва

 


Продукти:

250 г. брашно

125 г. краве масло

1 яйце

за плънката:

2 шепи сушена коприва

1/4 гл. лук

1 сушена чушка

200 мл. сметана

3 яйца

1 ск. чесън

100 г. бекон

200 г. сирене горгонзола

краве сирене


Приготвяне:

  • От брашното, кравето масло и яйцето се замесва тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник, докато се стегне.
  • За приготвяне на плънката копривата се сварява със сушената чушка и нарязания на едро лук.
  • След това се прецеждат много добре и се пасират.
  • Бекона се нарязва на кубчета и се запържва в малко мазнина, докато се зачерви.
  • В купа се смесват разбитите яйца, сметаната, бекона, копривата, натрошеното сирене, настърганата скилидка чесън и сол на вкус.
  • Тестото се разточва и се слага в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма с диаметър 26 см.
  • Пече се в предварително загряна 220°С фурна около 10 минути.
  • След това се изважда, изсипва се сместа за плънката и се пече до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар