Продукти:
100 г. овесени ядки
100 г. брашно от лимец
50 г. брашно
1 яйце
3 с. л. вода
80 г. краве масло
1 к. л. сол
за плънката:
150- 200 г. спанак
3 яйца
100 г. сирене
олио
кашкавал
Приготвяне:
- За приготвянето на плънката спанака се нарязва и се задушава в малко мазнина, докато омекне.
- Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене и изстиналия спанак.
- В купа се смесва брашното, овесените ядки, солта, разтопеното краве масло, яйцето, водата и се замесва твърдо тесто.
- Тестото се разточва и се слага в предварително намаслена форма с диаметър 23 см.
- Пече се в предварително загряна на 220°С фурна около 8- 10 минути.
- Върху него се изсипва сместа за плънката, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната за 15- 20 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар