сряда, 19 ноември 2025 г.

Ребърца със сос

 



Продукти:

1 кг. свински ребърца

1 гл. лук

2 ск. чесън

1 морков

2- 3 с. л. пържен домат

100 мл. бяло вино

500 мл. бульон

подправки за месо

олио

Приготвяне:

  • Ребрата се запържват в загряна мазнина, докато се зачервят.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на едро лук, морков и чесън.
  • Добавя се домата, ребрата, виното и се разбърква няколко минути, докато алкохола се изпари.
  • Добавят се подправките, бульона и се вари 20 минути в тенджера под налягане.
  • След това ребрата се изваждат и зеленчуците и бульона се пасират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар