Продукти:
свинско бонфиле
7- 8 слайса бекон
250 г. печурки
100 г. пилешки дробчета
1 ч. л. паста от трюфел
1 ск. чесън
1- 2 с. л. горчица
1 щипка чубрица
черен пипер
подправки за месо
1-2 с. л. галета
1 лист бутер тесто
1 яйце
Приготвяне:
- Месото се поръсва с подправките за месо, сол на вкус и се запечатва от всички страни в сгорещена мазнина.
- След това се намазва с горчица се оставя да се охлади.
- Гъбите, дробчетата и чесъна се нарязват и заедно с пастата от трюфел се запържват в малко мазнина, докато водата се изпари.
- Поръсват се със сол, черен пипер, чубрица и се оставят да се охладят.
- След това се прехвърлят в подходящ съд и се пасират.
- Слайсовете бекон се нареждат върху стреч фолио, като леко се застъпват, така че да образуват лист.
- Върху тях се разпределя пастата от гъби и се поръсва с галетата.
- Бонфилето се слага в единия край и с помощта на фолиото се завива на стегнато руло.
- След това се оставя за 15- 20 минути да стегне в хладилник.
- Фолиото се маха, рулото се слага върху лист бутер тесто и се завива стегнато руло.
- Рулото се слага в тава покрита с хартия за печене и се намазва с разбито яйце.
- По повърхността му се правят няколко разреза с обратната страна на ножа.
- Пече се в предварително загряна на 200°С фурна около 30 минути.

Няма коментари:
Публикуване на коментар