сряда, 19 ноември 2025 г.

Уелингтън с бонфиле

 


Продукти:

свинско бонфиле

7- 8 слайса бекон

250 г. печурки

100 г. пилешки дробчета

1 ч. л. паста от трюфел

1 ск. чесън

1- 2 с. л. горчица

1 щипка чубрица

черен пипер

подправки за месо

1-2 с. л. галета

1 лист бутер тесто

1 яйце

Приготвяне:

  • Месото се поръсва с подправките за месо, сол на вкус и се запечатва от всички страни в сгорещена мазнина.
  • След това се намазва с горчица се оставя да се охлади.
  • Гъбите, дробчетата и чесъна се нарязват и заедно с пастата от трюфел се запържват в малко мазнина, докато водата се изпари.
  • Поръсват се със сол, черен пипер, чубрица и се оставят да се охладят.
  • След това се прехвърлят в подходящ съд и се пасират.
  • Слайсовете бекон се нареждат върху стреч фолио, като леко се застъпват, така че да образуват лист.
  • Върху тях се разпределя пастата от гъби и се поръсва с галетата.
  • Бонфилето се слага в единия край и с помощта на фолиото се завива на стегнато руло.
  • След това се оставя за 15- 20 минути да стегне в хладилник.
  • Фолиото се маха, рулото се слага върху лист бутер тесто и се завива стегнато руло.
  • Рулото се слага в тава покрита с хартия за печене и се намазва с разбито яйце.
  • По повърхността му се правят няколко разреза с обратната страна на ножа.
  • Пече се в предварително загряна на 200°С фурна около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар