четвъртък, 6 декември 2018 г.

Императорски ориз с карфиол



Продукти:

2 чаши черен ориз
1/2 гл. карфиол
1 к. л. кориандър
1 ч. л. куркума
1 к. л. сушен чесън
5-6 с. л. зехтин

за соса:

2 бр. жълто ахи
1 ск. чесън
2-3 с. л. кисело мляко
3 с. л. майонеза

Приготвяне:

  • Ориза се накисва за 3 часа в студена вода и се отцежда.
  • Сварява се в машината за ориз в съотношение 2 чаши ориз и 4 чаши вода.
  • Карфиола се измива много добре и се нарязва на розички.
  • Зехтина се смесва с куркумата, кориандъра, чесъна и сол на вкус.
  • Получената смес се изсипва върху карфиола и се разбърква.
  • След това карфиола се разстила върху тава покрита с алуминиево фолио и се пече в силна фурна за 10-15 минути. 
  • Всички продукти за соса се пасират до хомогенна смес.
  • Върху сварения ориза се нарежда карфиола и се поръсва със сос и нарязан на ситно магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар