Продукти:
400 г. свинско месо
350 г. телешко месо
2 обезкостени пилешки бутчета
чоризо
морсия
сурова наденица
пушена наденица
150 г. пушена сланина
50 г. бекон
1/2 гл. кисело зеле
120 г. ориз
1 1/2 с. л. червен пипер
подправки за месо
1 дафинов лист
бахар на зърна
черен пипер на зърна
кимион на зърна
200 мл. червено вино
200 мл. вода
олио
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки с еднаква големина, поръсва се с подправките за месо и се оставя за 1-2 часа в хладилник.
- След това се запържва за кратко в сгорещена мазнина.
- Зелето се нарязва на ивици, поръсва се с червения пипер и се разбърква добре.
- На дъното на пръстен гювеч се нарежда нарязаната на тънки парчета сланина.
- Вурху нея се разпределя половината от зелето, половината ориз и половината от месото.
- Добавя се дафиновия лист, бахара, кимиона, черния пипер, останалото зеле, ориз и месо.
- Отгоре се слага наденицата, чоризото, кървавицата и се налива червеното вино и водата.
- Гювеча се слага в студена фурна и се пече на 200°С около 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар