вторник, 1 януари 2019 г.

Спагети с панчета и манатарки



Продукти:

200 г. спагети
200 мл. готварска сметана
100 г. панчета
10 г. сушени манатарки
2 ск. чесън
олио
черен пипер

Приготвяне:

  • Манатарките се накисват за около 20-30 минути в гореща вода.
  • Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода, според инструкцията на опаковката.
  • В загряната мазнина за няколко секунди се запържват обелените и нарязани на ситно скилидки чесън.
  • Добавя се нарязаната на ивички панчета и отцедените от водата манатарки.
  • Малко след това се прибавя сметаната и се разбърква, докато се сгъсти.
  • Соса се смесва добре с отцедените спагети, сваля от огъня и се поръсва със смлян черен пипер.



Няма коментари:

Публикуване на коментар