Продукти:
200 г. спагети
200 мл. готварска сметана
100 г. панчета
10 г. сушени манатарки
2 ск. чесън
олио
черен пипер
Приготвяне:
- Манатарките се накисват за около 20-30 минути в гореща вода.
- Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода, според инструкцията на опаковката.
- В загряната мазнина за няколко секунди се запържват обелените и нарязани на ситно скилидки чесън.
- Добавя се нарязаната на ивички панчета и отцедените от водата манатарки.
- Малко след това се прибавя сметаната и се разбърква, докато се сгъсти.
- Соса се смесва добре с отцедените спагети, сваля от огъня и се поръсва със смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар