Продукти:
1 патладжан
1 зелена чушка
2 картофа
1 с. л. нишесте
170 мл. вода
2 с. л. захар
5-те подправки
сусам
Приготвяне:
- Патладжана се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя за 15-20 минути да се отцеди от горчивия сок.
- След това се измива и подсушава с кухненска хартия.
- Картофите се обелват и заедно с почистената от семената чушка се нарязват на парчета с приблизително еднаква големина.
- В загряна мазнина се пържат картофите, и след това се отцеждат върху кухненска хартия от излишната мазнина.
- Същото се повтаря с патладжана и чушката.
- В тиган с незалепващо покритие и малко мазнина се карамелизира захарта.
- При непрекъснато разбъркване се добавят изпържените зеленчуци, разтвореното в малко студена вода нишесте, 5-те подправки и сол на вкус.
- Разбърква се докато соса се сгъсти и се поръсва със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар