Продукти:
700 г. телешки ребра
300 г. кестени
1 гл. лук
2-3 ск. чесън
200 мл. червено вино
1 ч. л. телешки концентрат
1 к. л. настъргана портокалова кора
подправки за месо
1 с. л. брашно
олио
Приготвяне:
- Нарязаните ребра се запържват в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- При непрекъснато разбъркване се добавя виното.
- Прибавя се настърганата портокалова кора, ребрата, телешкия концентрат, подправките и се налива вода колкото да покрие месото.
- Вари се на тих огън, докато течността се редуцира на половина.
- Малко преди да се свали от огъня се добавят сварените и обелени кестени и размитото в малко студена вода брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар