петък, 20 март 2020 г.

Ригатони с пилешки дробчета



Продукти:

250 г. ригатони
380 г. пилешки дробчета
1 гл. лук
2 ск. чесън
50 г. краве масло
1 с. л. пържен домат
100 мл. червено вино
50 мл. сметана
1 дофинов лист
черен пипер
1 с. л. настъргана кора от портокал

Приготвяне:

  • В загряното масло се запържва нарязаният на ситно лук.
  • След като омекне се добавя пасирания чесън, дробчетата, кората от портокала, дафиновия лист и се разбърква 3- 4 минути.
  • Дробчетата се изваждат и се добавя виното, домата и сметаната.
  • Разбърква се, докато соса се редуцира и се сгъсти.
  • Дробчетата се връщат в соса и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
  • Ригатоните се сваряват според указанието на опаковката.
  • Отцеждат се и се сервират с дробчетата.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар