Продукти:
250 г. ригатони
380 г. пилешки дробчета
1 гл. лук
2 ск. чесън
50 г. краве масло
1 с. л. пържен домат
100 мл. червено вино
50 мл. сметана
1 дофинов лист
черен пипер
1 с. л. настъргана кора от портокал
Приготвяне:
- В загряното масло се запържва нарязаният на ситно лук.
- След като омекне се добавя пасирания чесън, дробчетата, кората от портокала, дафиновия лист и се разбърква 3- 4 минути.
- Дробчетата се изваждат и се добавя виното, домата и сметаната.
- Разбърква се, докато соса се редуцира и се сгъсти.
- Дробчетата се връщат в соса и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
- Ригатоните се сваряват според указанието на опаковката.
- Отцеждат се и се сервират с дробчетата.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар