Продукти:
250 г. брашно
200 г. захар
3 яйца
100 мл. олио
100 мл. прясно изцеден портокалов сок
125 г. кисело мляко
1 пак. бакпулвер
настъргана кора от един портокал
пудра захар
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 180°С.
- Брашното се пресява с бакпулвера.
- Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
- При непрекъснато разбиване се добавя киселото мляко, олиото, сока и кората от портокала и брашното.
- Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и брашно форма с диаметър 26 см.
- Пече се на средна решетка около 35-40 минути.
- След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:
Публикуване на коментар