Продукти:
250 г. паста
200 г. нарязан домат от консерва
1 тиквичка
1/2 стрък праз лук
2 ск. чесън
1-2 стръка босилек
1 к. л. къри
3-4 с. л. орехи
Приготвяне:
- Почистеният и нарязан на ситно праз лук се запържва около 10 минути на бавен огън.
- Добавя се чесъна и тиквичката нарязана на лентички.
- След като тиквичката омекне се изсипва домата, поръсва се с кърито, нарязания на ситно босилек и соса се вари около 5-6 минути.
- Пастата се сварява в солена вода според инструкцията на опаковката.
- След това се отцежда и се добавя към соса.
- Поръсва се с нарязаните орехи и се разбърква добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар