събота, 31 август 2019 г.

Фусили с бекон и сирене " Горгонзола"



Продукти:

400 г. фусили
150 г. бекон
1 гл. лук
170 г. сирене " Горгонзола"
20 мл. коняк
олио
черен пипер

Приготвяне:

  • Пастата се сварява " ал денте"в подсолена вряща вода, според инструкцията на производителя.
  • Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещена мазнина, докато омекне.
  • Към него се добавя нарязания на кубчета бекон, и след като се зачерви се изсипва коняка и се фламбира.
  • Прибавя се натрошеното сирене и се разбърква, докато се разтопи.
  • Отцедената паста се залива с получения сос и се поръсва с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар