Продукти:
2 пилешки бутчета
1- 2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. провансалски подправки( равни части риган, босилек, розмарин, мащерка и чубрица)
4 с. л. зехтин
сол на вкус
125 мл. бяло вино
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват и подсушават.
- В глинено хаванче се скълцва чесъна. Добавят се подправките, зехтина и солта и се разбърква до еднородна смес.
- С нея намазваме бутчетата и оставяме да се мариноват 2- 3 часа в хладилник, покрити с прозрачно фолио.
- В тава нареждаме бутчетата, заливаме с виното и печем на 200 ºC около 1 час до готовност.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар