събота, 6 декември 2014 г.

Мерлуза в бял сос




Необходими продукти:

1 кг. мерлуза нарязани на шайби 

4 скилидки чесън
20 г. брашно
100 мл. зехтин
200 мл. рибен бульон
20 мл. оцет
магданоз
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:


  • В тиган с малко  зехтин се запържва нарязаният на ситно чесън, но внимавайте да не загори.
  • Добавя се нарязан на ситно магданоз, брашното, оцета и при непрекъснато бъркане се разрежда с топлият  рибен бульон.
  • Оставя се да къкри без да се спира разбъркването около 10 минути.
  • Нареждаме рибните шайби в глинена  тава, подправя се със сол и черен пипер.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече около 30 минути на средна температура.
  • Сервира се с прясно нарязан магданоз.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар