Необходими продукти:
1 кг. мерлуза нарязани на шайби
4 скилидки чесън
20 г. брашно
100 мл. зехтин
200 мл. рибен бульон
20 мл. оцет
магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- В тиган с малко зехтин се запържва нарязаният на ситно чесън, но внимавайте да не загори.
- Добавя се нарязан на ситно магданоз, брашното, оцета и при непрекъснато бъркане се разрежда с топлият рибен бульон.
- Оставя се да къкри без да се спира разбъркването около 10 минути.
- Нареждаме рибните шайби в глинена тава, подправя се със сол и черен пипер.
- Тавата се покрива с фолио и се пече около 30 минути на средна температура.
- Сервира се с прясно нарязан магданоз.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар