Необходими продукти:
500 г. черен боб
3 дафинови листа
4 скилидки чесън
1 глава лук
2- 3 с. л. олио
сол на вкус
200 г. колбас по избор ( бекон)
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва за около 12 ч. със студена вода.
- Измива се отново и го слагаме да се вари в тенджера под налягане ( според инструкциите на производителя) с вода 3- 4 пръста над бобените зърна, 2 цели скилидки чесън (смачкани с нож) и дафиновите листа.
- В тиган се слага олиото и се запържва ситно нарязания лук и чесън, докато придобият прозрачен цвят.
- След това се добавят нарязаните на филийки колбаси, като се бърка непрекъснато за да не се изпържат само от едната страна.
- Задушената смес се прехвърля при сварения боб, добавя се сол и се остава да къкри 10 минути докато се смесят ароматите.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар