Продукти за тестото:
300 г. бяло брашно
15 г. мая
3 с. л. зехтин
щипка сол
Продукти за плънката:
100 г. доматено пюре
филета от аншоа в зехтин
маслини
50 г. кашкавал
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
риган
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Маята се размива в около 100- 120 мл. хладка вода и се оставя на топло, докато образува мехурчета. Пресява се брашното и в центъра се прави кладенче, в което се изсипва ферментиралата мая. Разбърква се внимателно, като се добавя на части зехтина, а накрая се слага солта. Меси се докато се получи гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втасва приблизително 1 час, докато удвои обема си.
- Обеленият лук и чесън се нарязват на шайби, и се запържват в 2 с. л. зехтин, до прозрачност. Добавя се доматеното пюре и 1- 2 мин. след това соса се маха от котлона.
- Разточва се тестото върху набрашнен плот с дебелина 0,5 -1 см. и с метален ринг нарязваме мини пиците. Разпределя се равномерно доматеният сос върху тестото и предварително настърганият кашкавал. Върху всяка пица се слага по една маслина и една аншоа и се поръсва с риган. Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
- Фурната се загрява предварителна на 220ºC и пиците се пекат около 15- 20 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар