Продукти:
250 г. свински ребра
1/2 к. л. сода бикарбонат
1 с. л. соев сос
1 с. л. сос от стриди
1 с. л. нишесте
1/2 к. л. нарязан на ситно чесън
1/2 к. л. нарязан на ситно джинджифил
1 щипка захар
1 щипка пил. бульон
Приготвяне:
- Ребрата се измиват и се нарязват на парчета с големина 2 см.
- Поставят се в купа, поръсват се със содата и се налива вода, колкото да ги покрие.
- Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник за 12 часа, след което се измиват и подсушават.
- За приготвяне на маринатата се смесват соевия сос, соса от стриди, чесъна, джинджифила, захарта, нишестето, бульона и мариноваме ребърцата в продължение на 3-4 часа.
- Варят се на пара 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар