Продукти:
200 г. тиква
1/2 гл. резене
2 моркова
250 г. карфиол
2 стръка селъри
1 гл. лук
2 ск. чесън
2-3 см. джинжифил
1 ч. л. куркума
5 с. л. зехтин
1,4 л. зеленчуков бульон
Приготвяне:
- Зеленчуците се почистват и се нарязват на едри парчета.
- В мазнината се запържват за кратко при непрекъснато разбъркване резенето, лукът, джинджифилът, чесънът и куркумата.
- Заливат се бульона и след завирането му се добавят останалите зеленчуци.
- Супата се вари на тих огън 25-30 минути.
- Сварените зеленчуци се отцеждат, пасират се и се връщат в отварата.
- Поднася се със стръкче резене и тиквени семки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар