Продукти:
6 малки чушки
6 моркова
3 яйца
100 г. краве сирене
3 топени сиренца
2-3 ск. чесън
60 г. краве масло
3 с. л. зехтин
копър
сол
80 г. кашкавал
Приготвяне:
- Морковите се почистват и се настъргват на ситно ренде.
- В зехтина и половината от маслото се запържва нарязания на ситно чесън и морковите.
- Сваля се от огъня и след като изстине, се смесва с разбитите яйца, сирената, копъра и сол на вкус.
- Чушките се измиват, разрязват се на две и се почистват от семето.
- Напълват се с плънката, нареждат се в тава и върху тях се разпределя останалото краве масло.
- Пекат се 25-30 минути в умерена фурна и няколко минути преди да се извадят се поръсват с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар