петък, 24 февруари 2017 г.

Пълнени чушки с моркови и сирене



Продукти:

6 малки чушки
6 моркова
3 яйца
100 г. краве сирене
3 топени сиренца
2-3 ск. чесън
60 г. краве масло
3 с. л. зехтин
копър
сол
80 г. кашкавал

Приготвяне:

  • Морковите се почистват и се настъргват на ситно ренде.
  • В зехтина и половината от маслото се запържва нарязания на ситно чесън и морковите.
  • Сваля се от огъня и след като изстине, се смесва с разбитите яйца, сирената, копъра и сол на вкус.
  • Чушките се измиват, разрязват се на две и се почистват от семето.
  • Напълват се с плънката, нареждат се в тава и върху тях се разпределя останалото краве масло.
  • Пекат се 25-30 минути в умерена фурна и няколко минути преди да се извадят се поръсват с настърган кашкавал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар