Продукти:
100 г. пшеничен грис
500 мл. вода
1 гл. лук
1(2) жълтък
200 мл. олио
1 ч. л. сол
сок от 1/2 лимон
1 с. л. вряща вода
Приготвяне:
- В тенджерка се слага водата със солта и се оставя да заври.
- Изсипва се пшеничения грис и се разбърква непрекъснато около 2-3 минути, докато се сгъсти и се получи гладка смес без бучки.
- Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
- Добавя се лимоновия сок, жълтъка и постепенно на тънка струйка олиото, като се разбива непрекъснато с миксер, докато се получи пухкава смес.
- Накрая се добавя врящата вода,нарязаният на ситно лук и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар