Продукти:
3 яйца
125 г. кисело мляко
230 г. брашно
215 г. захар
1 с. л. олио
16 г. бакпулвер
настъргана лимонова кора
Приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 180°С.
- Яйцата се разбиват и към тях внимателно се добавя захарта, като не спира да се разбива.
- Прибавя се киселото мляко и се разбърква добре.
- Постепенно се слага предварително пресятото брашно, олиото и настърганата кора от 1 лимон и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
- Накрая се добавя бакпулвера.
- Приготвената смес се изсипва в намазана с масло тава с размер 22 х 22 см и се пече около 1 час на 180°С.
- След като изстине готовият кекс се поръсва с пудра захар.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар