Продукти:
2 банана (250 г.)
3 яйца
125 г. захар
50 мл. олио
150 г. брашно
1 бакпулвер
1/2 к. л. канела
пудра захар
Приготвяне:
- Брашното се пресява с канелата и бакпулвера.
- Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава бяла смес.
- На тънка струйка се добавя олиото, предварително пасираните банани и постепенно се прибавя брашното.
- Сместа се изсипва в тава с размер 11х26 см, намазана с краве масло и поръсена с брашно.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 35-40 минути, докато забита в средата клечка излезе чиста.
Източник: https://www.youtube.com/watch?v=uGp8xVvzHz4
Няма коментари:
Публикуване на коментар