петък, 15 май 2020 г.

Китайска сладко- кисела супа




Продукти:

100 г. пилешко месо
2- 3 сушени черни гъби
2 сушени гъби шийтаке
1 с. л. бамбукови филизи
2 см. джинджифил
150 г. тофу
600 мл. пилешки бульон
1 ч. л. тъмен соев сос
1 ч. л. светъл соев сос
1 1/2 с. л. чили сос Chili Bean Sauce
1 ч. л. пилешки бульон на гранули
1 к. л. захар
1 ч. л. сушена лилия
1 к. л. сушен кориандър
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. оризов оцет

1 ч. л. чили олио
1 ч. л. сусамово олио

1 1/2 с. л. натурално нишесте
1 яйце
150 г. тофу

Приготвяне:

  • Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
  • След това се отцеждат и се нарязват.
  • Бульона се слага в тенджера да заври и се прибавя нарязаното на ивици месо, гъбите, бамбуковите филизи, лилията и джинджифила.
  • След 5- 6 минути се добавят останалите продукти с изключение на нишестето, яйцето и тофуто и се вари на тих огън около 10 минути.
  • Нишестето се разтваря в малко студена вода и се прибавя към супата.
  • След като супата заври отново в кръг се добавя разбитото яйце и се разбърква с клечка на зиг- зак.
  • Прибавя се нарязаното на ивици тофу и след 1- 2 минути се сваля от огъня.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар