вторник, 28 февруари 2017 г.

Ребърца на пара



Продукти:

250 г. свински ребра
1/2 к. л. сода бикарбонат
1 с. л. соев сос
1 с. л. сос от стриди
1 с. л. нишесте
1/2 к. л. нарязан на ситно чесън
1/2 к. л. нарязан на ситно джинджифил
1 щипка захар
1 щипка пил. бульон 

Приготвяне:



  • Ребрата се измиват и се нарязват на парчета с големина 2 см.
  • Поставят се в купа, поръсват се със содата и се налива вода, колкото да ги покрие. 
  • Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник за 12 часа, след което се измиват и подсушават. 
  • За приготвяне на маринатата се смесват соевия сос, соса от стриди, чесъна, джинджифила, захарта, нишестето, бульона  и мариноваме ребърцата в продължение на 3-4 часа.
  • Варят се на пара 20 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар