събота, 23 май 2020 г.

Свинско Уелингтън ала Гордън Рамзи




Продукти:

свинско бонфиле
7- 8 слайса хамон
350 г. печурки
1 ск. чесън
1- 2 с. л. горчица
1 щипка мащерка
черен пипер
подправки за месо
1 лист бутер тесто
1 жълтък

Приготвяне:

  • Месото се поръсва с подправките за месо, сол на вкус и се запечатва от всички страни в сгорещена мазнина.
  • След това се намазва с горчица се оставя да се охлади.
  • Гъбите и чесъна се смилат на паста в чопър.
  • Слагат се в тиган с незалепващо покритие и се разбъркват на среден огън, докато водата се изпари.
  • Поръсват се със сол, черен пипер, мащерка и се оставят да се охладят.
  • Слайсовете хамон се нареждат върху стреч фолио, като леко се застъпват, така че да образуват лист.


  • Върху тях се разпределя пастата от гъби.


  • Бонфилето се слага в единия край и с помощта на фолиото се завива на стегнато руло.
  • След това се оставя за 15- 20 минути да стегне в хладилник.


  • Фолиото се маха, рулото се слага върху лист бутер тесто и се завива стегнато руло.


  • Рулото се слага в тава покрита с хартия за печене и се намазва с жълтък.
  • По повърхността му се правят няколко разреза с обратната страна на ножа и се поръсва с едра сол.


  • Пече се в предварително загряна на 200°С фурна около 30 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар