петък, 24 май 2019 г.

Черен боб с тиква



Продукти:

250 г. черен боб
150 г. тиква
1 морков
1 гл. лук
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 ск. чесън
200 г. пушена наденица
1 люто чушле
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1 к. л. кимион
магданоз
зехтин

Приготвяне:

  • Боба се накисва за една нощ в студена вода.
  • Сварява се с 1/2 гл. лук нарязан на ситно и дафиновият лист.
  • В сгорещената мазнина се запържват нарязаните лук, чушки, морков, тиква, цялата леко смачкана скилидка чесън, чушлето и наденицата.
  • След като зеленчуците омекнат се добавя ригана, червения пипер, кимиона и запържена смес се прехвърля при сварения боб.
  • Боба се оставя да къкри още 5-10 минути, сваля се от огъня и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар