Продукти за тестото:
320 г. брашно
200 мл. хладка вода
12 г. мая
1 с. л. зехтин
щипка сол
Продукти за плънката:
6 бр. смокини
1 глава лук
1 с. л. захар
1 с. л. балсамов оцет
100 г. козе сирене
6 слайса хамон
1 шепа рукола
1 с. л. кедрови ядки
50 г. доматено пюре
Приготвяне:
- Маята се разтваря в 50 мл. хладка вода.
- Брашното се пресява и в центъра се прави кладенче, в което се добавя маята, зехтина, долива се останалата вода и накрая солта.
- Всичко се омесва добре, докато се получи гладко и еластично тесто, което не залепва по пръстите.
- Готовото тесто се поставя в намазана с мазнина купа, покрива се с кухненско фолио и се остава да втаса, докато си удвои обема.
- В нагорещен тиган се запържва нарязаният на шайби лук, докато стане прозрачен. Добавя се захарта и се разбърква, щом започне да се карамелизира се добавя балсамовия оцет.
- Тестото се разделя на две топки, като всяка се разтегля във формата на кръг и се поставя в леко намазнена тава.
- Намазва се с доматеното пюре и се разпределя карамелизираният лук, сиренето нарязано на филийки, нарязаният на ивици хамон и кедровите ядки.
- Пече се в предварително загрята на 240° С фурна за около 10 минути и се гарнира с рукола и нарязаните на четвъртинки смокини.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар