Продукти:
500 г. бяло брашно
25 г. мая
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
300 мл. хладка вода
За плънката:
150 г. салам
7-8 маслини
доматено пюре
1 бр. зелена чушка
1 бр. червена чушка
200 г. кашкавал
Приготвяне:
- Маята се разтваря в 100 мл. вода. Добавя се 1 ч. л. брашно, след което се разбърква и се оставя докато започне да се образува пяна.
- През това време в дълбока купа се пресява брашното.
- В центъра се прави кладенче, в което се изсипва маята, олиото и останалата вода. Разбърква се добре и накрая се добавя солта.
- Меси се, докато се получи гладко и еластично тесто.
- Тестото се покрива с влажна кърпа и се оставя да втаса 10 минути, след което се намесва отново и се оставя да втаса, докато си удвои обема.
- Тестото се разделя на две части и всяка се разточва с дебелина 1/2 см. и диаметър 30 см.
- Намазва се с доматеното пюре и се нарежда салама и нарязаните на шайби чушки.
- Покрива се с настърган кашкавал.
- Няколко парченца от чушките и половинки от маслините се нарязват на ивички. Те ще служат за крачета на паяците.
- Върху кашкавала се разпределят кръгчета от салама, половинки от маслините, техните крачета и пипер на зърна за очи.
- Пече се в предварително загрята на 250° С фурна 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар