Продукти:
200 г. брашно
100 мл. топла вода
1/2 ч. л. сол
натурално нишесте за поръсване на плота
Приготвяне:
- Солта се разтваря в топлата вода.
- Брашното се пресява и към него постепенно се добавя водата до получаване на твърдо тесто.
- Меси се около 10 минути, оформя се на топка и се покрива със стреч фолио.
- Оставя се да почива 30 минути на стайна температура.
- Тестото се разделя на 20 еднакви по големина топчета, които се покриват с фолио за да не изсъхнат.
- Всяко се разточва върху плот поръсен с нишесте с дебелина около 1 мм. и с помощта на метален ринг се изрязва кръг с диаметър 8 см.
- Готовите кори могат да се съхраняват във фризер или до 2-3 дена в хладилник увити в стреч фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар