сряда, 6 септември 2017 г.

Домашни кори за гьоза



Продукти:

200 г. брашно
100 мл. топла вода
1/2 ч. л. сол
натурално нишесте за поръсване на плота

Приготвяне:

  • Солта се разтваря в топлата вода.
  • Брашното се пресява и към него постепенно се добавя водата до получаване на твърдо тесто.
  • Меси се около 10 минути, оформя се на топка и се покрива със стреч фолио.
  • Оставя се да почива 30 минути на стайна температура.
  • Тестото се разделя на 20 еднакви по големина топчета, които се покриват с фолио за да не изсъхнат.
  • Всяко се разточва върху плот поръсен с нишесте с дебелина около 1 мм. и с помощта на метален ринг се изрязва кръг с диаметър 8 см.
  • Готовите кори могат да се съхраняват във фризер или до 2-3 дена в хладилник увити в стреч фолио.
* Източник: http://www.kwanhomsai.com/pasta-para-empanadillas-chinas-gyozas-y-dumplings/

Няма коментари:

Публикуване на коментар