Продукти:
3 тънки патладжана
1/2 червена чушка
250 г. кайма
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
250 г. пържен домат от консерва
50 мл. бяло вино
1 куб. бульон
1 ч. л. червен пипер
чубрица
магданоз
черен пипер
олио
Приготвяне:
- Лука и чесъна се обелват и се нарязват на ситно. Чушката е нарязва на кубчета.
- В тиган се загрява мазнина и се запържва лука и чесъна, докато омекнат и станат прозрачни.
- Прибавят се чушката, каймата и след като се запържи домата от консерва, червения пипер, подправките, виното и бульона.
- Добавят се патладжаните на които с остър нож са направени разрези, но не до края.
- Покрива се с капак и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар