Продукти:
400 г. бяло брашно
100 г. брашно интеграл
6 с. л. чия
1 с. л. сол
340 мл. хладка вода
25 г. жива мая
15 г. краве масло
Приготвяне:
- Маята се размива в малко вода и се оставя да престои, докато образува мехурчета.
- В купа се смесват брашната, солта, чията и разбъркват се добре.
- Добавя се маята, останалата вода и се замесва тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се премесва и се разделя на 10 питки и се оставят да втасат.
- На всяка питка се прави разрез, в който се слага парченце краве масло и се пекат в предварително загряна на 200°С фурна около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар