вторник, 26 септември 2017 г.

Пълнени палачинки на фурна



Продукти:

6 палачинки
10 с. л. пържен домат от консерва
200 г. кайма
4-5 гъби
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
3 топени сиренца
6 слайса кашкавал
подправки за месо
чубрица
50 г. кашкавал за поръсване

Приготвяне:

  • В тиган се загрява мазнина и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън до омекване.
  • Добавят се гъбите и каймата и се разбърква непрекъснато, докато се запържат.
  • Накрая се прибавят 6 с. л. домат, нарязаните топени сиренца, подправките, сол и се задушава 1-2 минути.
  • Във всяка палачинка се слага слайс кашкавал, плънка и се завива.
  • Подреждат се в намазнена тава и се поръсват с останалия домат и настърган кашкавал.
  • Пекат се в умерена фурна около 20-30 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар