неделя, 20 юни 2021 г.

Свински ребра с пикантен сос

 


Продукти:

700 г. свински ребра
1 дафинов лист
2 зърна карамфил
1 домат
1/ 2 гл. лук
1 к. л. нарязан на ситно джинджифил
1 люто чушле
1/ 4 червена чушка
3 сушени чушки
2 ск. чесън 
зехтин
1 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. горчица
1 ч. л. червен пипер

Приготвяне:
  • Ребрата се пържат до златисто в малко мазнина заедно с дафиновия лист и карамфила.
  • В отделен съд се запържват нарязаните на едро лук, чесън, червена чушка и чушлето.
  • След това се добавя джинджифила, нарязания домат и сушените чушки.
  • След като зелечуците се запържат се добавя 1 чаша вода и се оставя да къкри на тих огън около 15- 20 минути.
  • Получената смес се пасира заедно с горчицата, червения пипер, соса Уорчестър и се добавя към ребрата.
  • Прибавя се вода, колкото да се покрият ребрата и се вари на тих огън, докато ястието остане на мазнина.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар