700 г. свински ребра
1 дафинов лист
2 зърна карамфил
1 домат
1/ 2 гл. лук
1 к. л. нарязан на ситно джинджифил
1 люто чушле
1/ 4 червена чушка
3 сушени чушки
2 ск. чесън
зехтин
1 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. горчица
1 ч. л. червен пипер
Приготвяне:
- Ребрата се пържат до златисто в малко мазнина заедно с дафиновия лист и карамфила.
- В отделен съд се запържват нарязаните на едро лук, чесън, червена чушка и чушлето.
- След това се добавя джинджифила, нарязания домат и сушените чушки.
- След като зелечуците се запържат се добавя 1 чаша вода и се оставя да къкри на тих огън около 15- 20 минути.
- Получената смес се пасира заедно с горчицата, червения пипер, соса Уорчестър и се добавя към ребрата.
- Прибавя се вода, колкото да се покрият ребрата и се вари на тих огън, докато ястието остане на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар