Продукти:
500 г. кайма
1 яйце
1 с. л. галета
брашно
2 ск. настърган чесън
подправки за месо
1/2 гл. лук
1 морков
2 с. л. пържен домат от консерва
100 мл. бяло вино
1 ч. л. концентриран телешки бульон
1/2 кубче местен бульон.
Приготвяне:
- Каймата се смесва с яйцето, чесъна, галетата, подправките за месо и сол на вкус.
- Омесва се добре и се оставя в хладилник за 1- 2 часа.
- Каймата се оформя, като руло и се овалва в брашно.
- Пържи се в сгорещена мазнина от всички страни, докато се зачерви.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и морков, докато придобият златист цвят.
- Добавя се домата, рулото и виното.
- След като алкохола се изпари се добавя бульона и вода малко над половината от нивото на рулото.
- Рулото се вари около 30 минути, като по средата на варенето се обръща.
- След това рулото се нарязва и се залива с пасирания сос от варенето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар