1( 2) стрък праз лук
6 яйца
300 мл. готварска сметана
зехтин
черен пипер
индийско орехче
Приготвяне:
- Форма с размер 11х 26 см. се покрива с хартия за печене.
- След това се намазва със зехтин и се поръсва с брашно.
- Праза се нарязва на ситно и се пържи в сгорещена мазнина до златисто.
- Отцежда се от мазнината и се прехвърля в блендер.
- Към него се добавят яйцата, сметаната, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
- Разбива се до получаване на смес с еднородна консистенция.
- Сместа се прехвърля във формата и се пече на водна баня на 180°С около 45 минути.
- Изважда се от формата след като се охлади.
Няма коментари:
Публикуване на коментар