900 г. пилешки крилца
1 ч. л. червен пипер
подправки за месо
зехтин
сол
200 мл. бира
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. унисос
1 с. л. мед
Приготвяне:
- Крилцата се разрязват на две части и се слагат в купа.
- Поръсват се със зехтин, сол, подправките за месо, червения пипер и се разбърква добре.
- Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник за 1- 2 часа.
- След това крилцата се пържат в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
- Прехвърлят се в тенджера заедно с 2- 3 с. л. от мазнината в която са пържени.
- Добавя се бирата, унисоса, соевия сос и меда.
- Варят се на умерен огън, докато течността се изпари, като отвреме на време се разбъркват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар