събота, 26 юни 2021 г.

Агнешко краче на фурна



Продукти:

агнешко краче
2 с. л. краве масло на стайна температур
1 ч. л. червен пипер
чубрица
мащерка
подправки за месо

2 моркова
1 домат
2 ск. чесън
2 стръка пресен чесън
2- 3 картофа
150 мл. бира

Приготвяне:
  • Кравето масло се смесва с подправките, сол на вкус и се разбърква добре.
  • Крачето се намазва с получената смес и се слага в тава.
  • Добавят се обелените картофи, моркови, пресния чесън, нарязания на едро домат и целите необелени скилидки чесън.
  • Прибавя се бирата, малко вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.
  • Пече се на 220°С около 1 час и 30 минути.
  • След това фолито се маха и се пече, докато месото се зачерви, като от време на време се облива със соса от печенето.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар