агнешко краче
2 с. л. краве масло на стайна температур
1 ч. л. червен пипер
чубрица
мащерка
подправки за месо
2 моркова
1 домат
2 ск. чесън
2 стръка пресен чесън
2- 3 картофа
150 мл. бира
Приготвяне:
- Кравето масло се смесва с подправките, сол на вкус и се разбърква добре.
- Крачето се намазва с получената смес и се слага в тава.
- Добавят се обелените картофи, моркови, пресния чесън, нарязания на едро домат и целите необелени скилидки чесън.
- Прибавя се бирата, малко вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.
- Пече се на 220°С около 1 час и 30 минути.
- След това фолито се маха и се пече, докато месото се зачерви, като от време на време се облива със соса от печенето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар