Продукти:
1 връзка аспержи
1/2 гл. лук
2 картофа
1 кубче зеленчуков бульон
зехтин
4 слайса хамон
черен пипер
Приготвяне:
- Хамона се нарязва и се запича в тиган с незалепващо покритие, докато стане хрупкав.
- Аспержите се почистват от по твърдата долна част.
- Част от връхчетата се бланшират и се запазват за декорация.
- В загряна мазнина се запържва нарязания лук, докато омекне.
- Към него се добавят нарязаните картофи и аспержи.
- Прибавя се бульона, 1 л. вода и се вари до готовност.
- След това супата се пасира, докато се получи гладка консистенция.
- Сервира се с чипс от хамон, връхчета аспержи и се поръсва с черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар