Продукти:
500 г. свински ребра
олио за марин. на ребрата
1 ч. л . червен пипер
подправки за месо
250 г. боб
1/2 гл. лук
1/2 зелена и червена чушка
1 морков
2 с. л. брашно
1 ч. л. лют червен пипер
сминдух
джоджен
магданоз
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На следващия ден се вари до полуготовност с нарязаните лук, морков и чушки.
- Ребрата се поръсват с червен пипер, подправките за месо, олио и се оставят да се мариноват за 1–2 часа.
- След това се запържват в загряна мазнина, докато се зачервят.
- В същата мазнина при непрекъснато разбъркване последователно се запържват брашното, червения пипер и се разрежда с бульона от боба.
- Добавя се сминдух, джоджен, магданоз, сол на вкус и боба се прехвърля в тава.
- Върху него се нареждат запържените ребра и се пече в умерена фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар