Продукти:
700 г. телешки ребра
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 морков
1 пъщърнак
1 с. л. пържен домат от консерва
200 мл. червено вино
1 дафинов лист
1 ч. л. 5-те подправки
телешки бульон
брашно
за пюрето:
600 г. пащърнак
40 г. краве масло
прясно мляко
индийско орехче
Приготвяне:
- Нарязаните ребра се овалват в брашно и се запържват в сгорещена мазнина от всички страни.
- Добавят се 5-те подправки, дафиновия лист, домата, червеното вино, нарязание на ситно лук, чесън, пащърнак и морков.
- Прибавя се телешки бульон, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на тих огън, докато се сгъсти.
- Ребрата се изваждат и соса и зеленчуците се пасират.
- Пащърнака за пюрето се сварява, отцежда и пасира.
- Към него се добавя се кравето масло, индийско орехче, сол на вкус и прясно мляко до желаната гъстота.
- Ребрата се сервират с пюре и се заливат със соса от варенето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар