неделя, 31 януари 2021 г.

Пилешки гърди със сос от пачи крак



Продукти:

3 бр. пилешки гърди
горчица
сол
черен пипер
2 яйца
галета
олио

за соса:

250 г. жълт пачи крак
2 ск. чесън
400 мл. сметана
черен пипер
олио

Приготвяне:
  • Пилешките гърди се нарязват на тънки пържоли и се поръсват със сол и черен пипер.
  • Намазват се с горчица и се оставят да престоят в хладилник за 1- 2 часа.
  • След това пържолите се овалват в разбито яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
  • За приготвянето на соса в загряна мазнина се запържва за кратко нарязания на ситно чесън.
  • Добавят се гъбите и се разбърква няколко минути, докато водата се изпари.
  • Прибавя се сметаната сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на тих огън, докато соса се сгъсти.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар