Продукти:
3 бр. пилешки гърди
горчица
сол
черен пипер
2 яйца
галета
Вижте още черен пипер
2 яйца
галета
олио
за соса:
250 г. жълт пачи крак
2 ск. чесън
400 мл. сметана
черен пипер
за соса:
250 г. жълт пачи крак
2 ск. чесън
400 мл. сметана
черен пипер
олио
Приготвяне:
- Пилешките гърди се нарязват на тънки пържоли и се поръсват със сол и черен пипер.
- Намазват се с горчица и се оставят да престоят в хладилник за 1- 2 часа.
- След това пържолите се овалват в разбито яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- За приготвянето на соса в загряна мазнина се запържва за кратко нарязания на ситно чесън.
- Добавят се гъбите и се разбърква няколко минути, докато водата се изпари.
- Прибавя се сметаната сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на тих огън, докато соса се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар