неделя, 31 януари 2021 г.

Артишок с хамон, гъби и сметана

 


Продукти:

3 артишока

1/2 лимон

100 г. печурки

50 г. хамон серано

2 скилидки чесън

200 мл. готварска сменана

зехтин


Приготвяне:

  • Артишока се почиства и се нарязва на половинки.
  • Вари се около 15-20 минути в подсолена вода, заедно с изстискания сок и кората от лимона.
  • В тиган се загрява мазнина и се запържват за кратко нарязаните на ситно скилидки чесън.
  • Към тях се добавят гъбите, хамона и отцедения артишок нарязан на четвъртинки.
  • След 4- 5 минути се добавя сметаната, сол и пипер на вкус и се разбърква още няколко минути, докато соса се сгъсти.


Вижте още


       

Няма коментари:

Публикуване на коментар