петък, 22 януари 2021 г.

Котлети мариновани в портокалов сок

 


Продукти:

4 котлета от свинско месо

1 портокал

1 с. л. зехтин

1 к. л. сушен чесън

1 к. л. сушен лук

смлян зелен пипер

сол

чеснов зехтин


Приготвяне:

  • В купа се смесва изцедения портокалов сос, зехтина, сушените лук и чесън, пипера и се разбърква добре.
  • Добавя се месото, купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 нощ.
  • Котлетите се пържат в леко намазнен нагорещен тиган, докато се зачервят.
  • След това се поръсват с чеснов зехтин и сол на вкус.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар