Продукти:
250 г. сварено пилешко месо
1/2 гл. лук
1 сварено яйце
1 ч. л. вегета
куркума
подправки за месо
60 г. краве масло
60 г. брашно
200 мл. пилешки бульон
300 мл. прясно мляко
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва на бавен огън, докато се карамелизира.
- Към него се добавя брашното и се разбърква, докато придобие златист цвят.
- Изсипва се млякото, бульона и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Към бешамела се прибавят нарязаните на ситно месо и яйце, вегетата, куркумата и подправките за месо.
- Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
- От охладената смес се оформят топчета с големината на орех.
- Овалват се в брашно, разбито яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар