Продукти:
200 г. царевичен грис
1 л. вода
за соса:
за соса:
400 г. нарязан домат от консерва
2 ск. чесън
2 пушени наденици
чубрица
черен пипер
олио
Приготвяне:
- За приготвянето на соса в сгорещена мазнина се запържва нарязаната наденица.
- Към нея се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън.
- След това се добавя домата и чубрицата.
- Вари се на умерен огън, като от време на време се разбърква до желаната гъстота на доматения сос.
- За приготвянето на качамака в тенджера се слага водата и сол на вкус.
- След като заври се изсипва царевичния грис и се разбърква непрекъснато, докато сместа започне да се отлепя от стените на тенджерата.
- Качамака се сервира с доматения сос с наденица и се поръсва с чубрица и черен пипер на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар