петък, 27 юли 2018 г.

Терин с печени чушки



Продукти:

7-8 големи чушки
4 яйца
250 г. сирене
копър
магданоз

Приготвяне:

  • Чушките се опичат, и след като изстинат се обелват, почистват от семената и всяка се разрязва се на две.
  • Форма с размер 11х 26см. се намазва с олио и дъното и стените ѝ се покрива с чушки, като краищата им трябва да излизат малко извън формата. Част от чушките се оставят за плънката.
  • Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене и нарязаните на ситно копър и магданоз.
  • Половината от плънката се изсипва във формата, нареждат се отделените чушки и се покрива с останалата плънка.
  • Краищата на чушките, които са останали извън формата се прегъват навътре, така че да покрият плънката.
  • Пече се в умерена фурна до готовност, и след като се охлади се обръща в подходяща чиния.



Няма коментари:

Публикуване на коментар