сряда, 14 август 2019 г.

Рулца от кайма и гъби



Продукти:

800 г. кайма
1 гл. лук
1 яйце
200 г. печурки
5 слайса кашкавал
5 слайса хамон
подправки за месо
чубрица
олио

Приготвяне:

  • В купа слага каймата, яйцето, чубрицата, подправките за месо, нарязаният на ситно лук и сол на вкус.
  • Омесва се добре, покрива се със стреч фолио и се оставя да престои няколко часа в хладилник.
  • В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно гъби, докато се изпари водата.
  • Каймата се разделя на 5 еднакви по големина топки.
  • Всяка топка се разстила върху стреч фолио, във формата на правоъгълник.
  • Върху каймата се слага слайс кашкавал, слайс хамон, гъби и с помощта на фолиото се завива на руло.
  • Така се оформят всички топки.
  • Рулцата се нареждат в тава с малко вода и се пекат на 220°С около 30-40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар