четвъртък, 6 юни 2024 г.

Питки за бургер Джорди

 



Продукти:

500 г. бяло брашно

250 мл. прясно мляко

1 яйце

6 г. суха мая

20 мл. зехтин

10 г. захар

15 г. сол

за намазване:

яйце

сусам

Приготвяне:

  • Пресятото брашно се смесва със солта, захарта и сухата мая.
  • Към тях се добавя яйцето, прясното мляко, замесва се меко тесто и накрая се добавя зехтина.
  • Тестото се слага в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато си удвои обема.
  • Втасалото тесто се разделя на 8- 10 топки, които леко се разточват и слагат в тава покрита с хартия за печене.
  • Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
  • Питките се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам.
  • Пекат се в предварително загряна на 180ºC фурна с вентилатор около 15 минути.





Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар