Продукти:
500 г. бяло брашно
250 мл. прясно мляко
1 яйце
6 г. суха мая
20 мл. зехтин
10 г. захар
15 г. сол
за намазване:
яйце
сусам
Приготвяне:
- Пресятото брашно се смесва със солта, захарта и сухата мая.
- Към тях се добавя яйцето, прясното мляко, замесва се меко тесто и накрая се добавя зехтина.
- Тестото се слага в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато си удвои обема.
- Втасалото тесто се разделя на 8- 10 топки, които леко се разточват и слагат в тава покрита с хартия за печене.
- Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
- Питките се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам.
- Пекат се в предварително загряна на 180ºC фурна с вентилатор около 15 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар