понеделник, 20 ноември 2017 г.

Домашни хлебчета за хот дог




Продукти:

650 г. бяло брашно
25 г. мая
400 мл. хладко прясно мляко
1 яйце
50 г. краве масло нарязано на кубчета
1 к. л. сол
щипка захар

Приготвяне:


  • Маята се разтваря в част от прясното мляко, добавя се захарта, 1 ч. л. брашно, разбърква се и се оставя на топло.
  • Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слага солта, кравето масло, леко разбитото яйце, маята, останалото прясно мляко и се омесва меко и еластично тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
  • Тестото се разделя на 10-12 еднакви по големина топки.
  • Всяка се разточва и се оформя, като хлебче.














  • Поставят се в тава покрита с хартия за печене и се оставят да втасат докато удвоят обема си.
  • Намазват се с прясно мляко и се пекат 5 минути на 230°С, след което фурната се намалява на 200°С и се пекат още 10-15 минути.



  • * Източник : LAS RECETAS DE OLGUICHI

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар