Продукти:
650 г. бяло брашно
25 г. мая
400 мл. хладко прясно мляко
1 яйце
50 г. краве масло нарязано на кубчета
1 к. л. сол
щипка захар
Приготвяне:
- Маята се разтваря в част от прясното мляко, добавя се захарта, 1 ч. л. брашно, разбърква се и се оставя на топло.
- Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слага солта, кравето масло, леко разбитото яйце, маята, останалото прясно мляко и се омесва меко и еластично тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
- Тестото се разделя на 10-12 еднакви по големина топки.
- Всяка се разточва и се оформя, като хлебче.
* Източник : LAS RECETAS DE OLGUICHI
Няма коментари:
Публикуване на коментар